16/5/16

Kodrić dva puta treći na Silverstone-u!

Na drugom natjecanju Lamborghini Blancpain Super Trofeo-a održanom proteklog vikenda na Silverstone-u naš mladi vozač se popeo na postolje u obje utrke.

Već je na slobodnim treninzima pokazao da su izjave ljudi iz njegovog tima nakon Monze bile više nego točne. Naime, iako je u Monzi došao tik do podija svi su Martinovim rezultatima bili izuzetno zadovoljni i uvrstili ga u potencijalne osvajače ovog prestižnog natjecanja.

Na Silverstone-u je Kodrić za obje utrke osvojio 4. startnu poziciju, u konkurenciji od 43 vozača. U prvoj utrci je odličnom vožnjom osvojio treće mjesto. Treća utrka u debitantskoj sezoni i prvi podij. Pobijedio je Lind, koji je također slavio i u prvoj utrci u Monzi. Drugo mjesto je osvojio Postiglione, a treće naš Martin.

Drugu, nedjeljnu utrku također je startao s četvrte startne pozicije. Odmah po startu utrke bio je izguran na travu. Uz fenomenalni drift od 100-tinjak metara po travi uspio se vratiti na stazu, ali je izgubio gotovo dvadeset pozicija. U nastavku je vozio smireno, pametno, suvereno i vraški brzo. Probijao se prema naprijed iz kruga u krug i na kraju došao ponovo do zaista visokog trećeg mjesta. Pobjedu u ovoj utrci odnosi drugoplasirani iz prve, Postiglione, dok je drugo mjesto osvojila posada Spinelli/Fulgenzi.

Kodrić je pokazao da misli ozbiljno, iako je među najmlađima i s daleko manje iskustva od mnogih zvučnih imena u ovom natjecanju. Nakon Monze i Silverstonea Martin Kodrić se nalazi na diobi trećeg mjesta ukupnog poretka sa posadom De Marco/Del Monte.

Evo što je nakon utrka ovog vikenda rekao Martin: Jako sam zadovoljan ovim vikendom. Završio sam dva puta na podiju i zgrabio dobre bodove za prvenstvo. Samopouzdanje mi raste i mislim da bi se uskoro mogao popeti i na najvišu stepenicu.

Ukupni poredak nakon Silvarstone-a:

Postiglione Vito 41

Lind Denis 38

De marco Nicola/Del Monte Fabrizio 33

Kodrić Martin 33

Spinelli Loris/Fulgenzi Enrico 28

Schlegelmilch Harald 24

Larini Nicola 24

Zochling Christopher 17

Mapelli Marco 10

← Back to News
← Povratak na vijesti
Contact

For additional details about Martin please utilise either the contact details found in this section, or Martin's social media pages.

Created by
Kontakt

Za dodatne pojedinosti o Martinu molim koristiti ili podatke za kontakt navedene u ovom odjeljku, ili Martinu na društvenim medijima stranice.

Napravio