5/12/16

Martin Kodrić 4. U Europi

Na kraju uzbudljivog, posljednjeg vikenda ove sezone, Martin je osvojio dva 4. mjesta i time zauzeo četvrto mjesto ukupnog poretka.

Ovog vikenda su u Valenciji odvožene posljednje dvije utrke Lamborghini Blancpain Super Trofea Europe, kao i dvije utrke svjetskog finala. Za ukupnog pobjednika Super Trofea Europe borila su se čak četiri vozača, među njima i naš Martin Kodrić. Kvalifikacije za našeg devetnaestogodišnjaka nisu prošle onako kako se nadao. Za prvu utrku je osvojio tek 10., a za drugu 5. startnu poziciju. Nažalost, sva trojica najljućih konkurenata ostvarila su bolje startne pozicije. U prvoj utrci Martin se zaista odličnom vožnjom uspio probiti do visokog 4. mjesta, a na istom mjestu je završio i drugu utrku.

U prvoj utrci je slavio Danac Lind ispred Talijana Postiglionea i Latvijca Schlegelmilcha. U drugoj je pobjedu odnio Talijan Spinelli, ispred sunarodnjaka Postiglionea i Latvijca Schlegelmilcha.

Budući da su sva trojica glavnih konkurenata za osvajanje naslova ponovo bila ispred Martina, na nezahvalnom, četvrtom mjestu je završio i u ukupnom poretku sezone. Četvrto mjesto zaista je nezahvalno, no, kao debitant i najmlađi sudionik ovog prestižnog natjecanja, može se bez dileme reći da je Martin Kodrić ostvario fantastičan rezultat!

Naslov prvaka 2016 godine je osvojio Dennis Lind sa osvojena 123 boda, ispred Schlegelmilcha i Postiglionea sa osvojenih 116 bodova, slijedi Martin Kodrić sa osvojenih 106 bodova.

Šlag na tortu ovom uzbudljivom vikendu bile su i utrke svjetskog finala. Uz male korekcije svoje vožnje i postavki auta, Martin je za prvu utrku finala osvojio visoku 3., a za drugu utrku 5. startnu poziciju. No, kada ne ide, ne ide, pa tako nije išlo niti u finalu. Naime, nakon izlaska SC sa staze uoči letećeg starta, vodeći Spinelli umjesto da je nastavio ubrzavati, on je zakočio. Martin sa zabio u njegov stražnji kraj, a ubrzo zatim s njegovog auta je odletio poklopac motora, zatim blatobran, a nakon toga je uslijedilo i njegovo odustajanje. Spinelli je za taj krajnje nesportski potez na kraju kažnjen sa mizernih 5 sekundi na ostvareno vrijeme utrke. No, za Martina, kojemu je na samom startu utrku uništio, to je bila slaba utjeha. Druga utrka finala bila je još uzbudljivija. Vremenski uvjeti su bili sve lošiji i lošiji, sve više vode se zadržavalo na stazi, vidljivost vrlo slaba. Uz puno pretjecanja i adrenalinom nabitih situacija, Martin je na kraju osvojio 5. mjesto.

Krunom pobjednika svjetskog finala okrunio se ponovo Danac Lind, drugo mjesto u zbroju dvije utrke je osvojio Postiglione, a treće Spinelli.

Evo što je rekao Martin nakon posljednjih utrka sezone:

Ovaj vikend definitivno nije prošao kako sam očekivao. U početku vikenda imali smo nekih problema sa autom i dosta se mučili kako bi ga pomaknuli na bolje. U petak smo napravili dosta promjena i isplatilo se jer je subota puno bolje počela. Ujutro sam na warm-upu bio 2., što je bio veliki pomak. U kvalifikacijama sam ostvario 3. i 5. startno mjesto za utrke, a onda u trci nije bilo sreće. Odustao sam već nakon prvog kruga zbog oštećenja prednjeg kraja auta, nakon što je vodeći Spinelli naglo zakočio iza safety cara. Tu je zapravo vikend bio gotov. Nakon nesretne subote, u nedjelju sam završio u kišnoj utrci na 5. mjestu za kraj sezone. Unatoč razočaravajućem kraju sezone, ove godine naučio sam i pokazao puno i zato ću u sljedeću ući još jači, bolji i motiviraniji. Sve u svemu, sezona 2016. bila je odlična!

← Back to News
← Povratak na vijesti
Contact

For additional details about Martin please utilise either the contact details found in this section, or Martin's social media pages.

Created by
Kontakt

Za dodatne pojedinosti o Martinu molim koristiti ili podatke za kontakt navedene u ovom odjeljku, ili Martinu na društvenim medijima stranice.

Napravio