25/4/16

Martin Kodrić nadomak podiju u debitantskom nastupu

Proteklog vikenda naš 18-godišnji vozač debitirao je u Lamborghini Blancpain Super Trofeo-u.

 Nakon što je 'prerasao' Formulu Renault, Martin Kodrić se odlučio u ovoj sezoni nastupiti u Lamborghini Blancpain Super Trofeo-u, natjecanju istovjetnih automobila. Bolid je Lamborghini Huracan LP 620-2, težak 1.270 kg, a pokreće ga V10 motor od 5.204 cm3, sa 620 KS i 570Nm.

Prvo od 6 natjecanja u ovoj sezoni održano je u Monzi. Nastupilo je čak 46 vozača, a Martin se u novom bolidu odlično snašao. U prvim kvalifikacijama je ostvario visoku 10. startnu poziciju za prvu utrku. U drugim kvalifikacijama popeo se još više na starting gridu i osvojio 6. startnu poziciju, sa nepunih 8 desetinki zaostatka za prvoplasiranim.

U prvoj utrci Martin je pokazao fantastičnu vožnju i zrelost obzirom na starije i iskusnije vozače, koji se u ovom natjecanju natječu već godinama. Sa desete startne pozicije uspio se probiti tik do podija, na četvrto mjesto. Uz brzine i do 300 km/h, veliku gužvu na stazi i kišu, ovo je za jednog od najmlađih vozača u kupu zaista odličan rezultat. Toga su svjesni i u Martinovom novom timu Bonaldi Motorsport. Pobjedu u prvoj ovogodišnjoj utrci je odnio Lind ispred De Marca, Schlegelmilcha i Martina Kodrića.

U drugoj utrci mjesto na podiju je za Martina bilo gotovo sigurno. Probio se na startu do 3. mjesta, uspio to mjesto ponovo vratit i nakon prvog ulaska sigurnosnog automobila, kada je ponovno startao kao 5. Nekoliko krugova prije kraja utrke na stazu ponovo ulazi sigurnosni automobil. Prilikom ponovnog starta Martina je udario vozač iza njega zbog čega se izvrtio na stazi. Vratio se natrag i ciljem prošao kao 13. U drugoj utrci je pobijedio Armindo ispred Del Montea i Veglie.

Martin Kodrić:

Šteta što je na kraju tako završilo. Imao sam podij u rukama, kada me nakon izlaska 2. sigurnosnog automobila sa staze pogodio vozač iza mene. Zbog oštećenja na automobilu sam se izvrtio na stazi i tako završio 13. Sve u svemu sam prezadovoljan i zaista sam uživao u ovom vikendu i znam da tu još ima mnogo dobrih stvari za mene!

Direktor ADD Motorsports, Fraser Sheader:

Iako krajnji rezultat nije onakav kakvog smo zaslužili, Martin je briljantno odradio svoj posao i ne možemo biti sretniji s njegovim nastupom. Pokazao je odličan tempo i zrelost za svoje godine i izvukao najviše što je mogao unatoč teškim uvjetima u kvalifikacijama. Bio je to za njega veliki vikend i veliki korak prema gore. Sezona je duga, ali kako se nosio sa svime ovaj vikend i ako tako nastavi mogao bi biti u borbi za osvajanje ovog prvenstva.

Kalendar natjecanja:

22.-24.4. Monza (Italija)

13.-15.5. Silverstone (Velika Britanija)

24.-26.6. Paul Ricard (Francuska)

29.-31.7. Spa Francorchamps (Belgija)

16.18.9. Nürburgring (Njemačka)

1.-2.12. Valencia (Španjolska)

← Back to News
← Povratak na vijesti
Contact

For additional details about Martin please utilise either the contact details found in this section, or Martin's social media pages.

Created by
Kontakt

Za dodatne pojedinosti o Martinu molim koristiti ili podatke za kontakt navedene u ovom odjeljku, ili Martinu na društvenim medijima stranice.

Napravio