28/6/16

Martin sve bliže pobjedi!

Na trećem ovogodišnjem natjecanju Lamborghini Blancpain Super Trofea održanom na stazi Paul Richard, Martin Kodrić je osvojio treće i drugo mjesto.

 Fantastični su Martinovi nastupi u Lamborghini Super Trofeu! Na posljednja dva natjecanja četiri podija, tri 3. i jedno 2. mjesto. Pitanje je vremena kada će se popeti i na najvišu, zlatnu stepenicu podija.

U kvalifikacijama za prvu, subotnju utrku, Martin je ostvario 5. startnu poziciju, odmah iza Danca Linda, koji već ima dvije pobjede, a od kojeg je Kodrić bio sporiji samo jednu desetinku sekunde. Valja naglasiti i da je Martinu ovo ujedno i prvi nastup na francuskoj stazi. Najbrže vrijeme kvalifikacija je ostvario Finac Kujala. Utrka je bila vrlo zanimljiva i borbena, pogotovo u samom vrhu poretka. Velika borba se vodila između Talijana Postiglionea (do tada vodećeg u ukupnom poretku) i Švicarca Amstutza (timskog kolege Kujalae, koji je startao s prve startne pozicije). Njihov dvoboj je najbolje iskoristio Lind i došao do svoje treće pobjede. Postiglione je utrku završio na drugom, a Kodrić na trećem mjestu.

Lind je ostvario i najbolju startnu poziciju za nedjeljnu utrku. Drugo startno vrijeme ostvario je Nizozemac Breukers ispred Postiglionea i Kodrića. Borba se ponovo vodila između Postiglionea i Linda, no Postiglione je zbog probušene lijeve gume u posljednjoj minuti utrke morao u pit stop. Martin Kodrić tako ciljem prolazi kao drugi, dok je treće mjesto osvojio Latvijac Schlegelmilch.

Evo što je nakon utrke rekao Martin Kodrić: „Oduševljen sam što sam svoj najbolji rezultat u prvenstvu ostvario baš na stazi Paul Richard, na kojoj, za razliku od većine vozača nastupam prvi put. Na slobodnim treninzima smo imali manjih problema, no na kraju su vremena u kvalifikacijama bila vrlo solidna. Osvajanje drugog mjesta je prekrasan način za završetak ovog vikenda. Nadam se da ću na slijedeća dva natjecanja moći stisnuti još malo i doći do prve pobjede, a ujedno se još više približiti samom vrhu poretka.“

Martin i dalje drži 3. mjesto ukupnog poretka, ali se približio vodećem dvojcu Lindu i Postiglioneu. Do kraja sezone su preostala još tri natjecanja.

← Back to News
← Povratak na vijesti
Contact

For additional details about Martin please utilise either the contact details found in this section, or Martin's social media pages.

Created by
Kontakt

Za dodatne pojedinosti o Martinu molim koristiti ili podatke za kontakt navedene u ovom odjeljku, ili Martinu na društvenim medijima stranice.

Napravio