3/8/16

Novi bodovi za Martina

Na četvrtom ovogodišnjem natjecanju Lamborghini Blancpain Super Troffea na belgijskoj stazi Spa Francorchamps Martin Kodrić je osvojio 5.i 6. mjesto, čime je učvrstio svoju treću poziciju u ukupnom poretku.

Koliko popularnost ovog natjecanja raste govori činjenica da je na ovom, četvrtom natjecanju sezone nastupilo rekordnih 50 vozača! Staza je pomalo podsjećala na hrvatske autoceste tijekom sezone. Iz tog razloga bilo je dosta teško zatvoriti čisti krug u kvalifikacijama. Martin je tako na prvom kvalifikacijskom treningu ostvario 13. vrijeme. Iako je startao 'tek' s 13. pozicije, odličnom vožnjom se probio čak 7 mjesta naprijed i osvojio 6. mjesto u prvoj utrci. Pobjedu je odnijela  Finsko-Švicarska posada Kujala/Amstutz ispred Latvijca Schlegelmilcha i Njemačke posade Zochling/Spengler.

U gužvi u kvalifikacijama za drugu utrku Martin se znatno bolje snašao i ostvario 3. startnu poziciju. U utrci je odlično krenuo i odmah se probio na 2. mjesto. Krenuo je u napad na vodećeg, no bio je prisiljen uzeti zavoj vrlo široko i pao na 4. mjesto, kada je na stazu ušao i sigurnosni automobil. Peh je imao i u pit stopu, kada je izgubio još tri mjesta. Još jednom je pokazao odličan nastup i na kraju utrku završio na 5. mjestu. Pobijedili su ponovo Kujala i Amstutz ispred vodećeg u ukupnom poretku Linda, dok je Schlegelmilch utrku završio na 3. mjestu.

Evo i Martinove izjave:

„Osvojio sam vrlo bitne bodove ovog vikenda, iako svojim nastupom nisam bio zadovoljan. Moji konkurenti nisu imali dobre nastupe pa je ovo bila prilika da sakupim više bodova i napredujem u ukupnom poretku. Ipak, u prvoj utrci sam napredovao sedam pozicija, a u drugoj imao odličan tempo, što na kraju i nije tako loše. Sada se moram fokusirati na slijedeću utrku i nadam se da ću biti još jači i brži.“

Nakon 4. natjecanja situacija u ukupnom poretku se nije znatno promijenila. Vodeći je Lind sa 68 bodova, drugo mjesto drži Postiglione sa 59 bodova, a treće Martin Kodrić sa osvojenih 55 bodova. Četvrti jeSchlegelmilch, koji za Martinom zaostaje 13 bodova.

← Back to News
← Povratak na vijesti
Contact

For additional details about Martin please utilise either the contact details found in this section, or Martin's social media pages.

Created by
Kontakt

Za dodatne pojedinosti o Martinu molim koristiti ili podatke za kontakt navedene u ovom odjeljku, ili Martinu na društvenim medijima stranice.

Napravio